dneska vám představím tento úžasný anglický recept. Vařil jsem to pro svého anglického kamaráda a moc mu to chutnalo, tak snad vám bude taky. Musíte si koupit kvalitní bílou rybu, nejlépe tresku. Doporučuji si taky sehnat anglický ocet. Mají ho třeba v Lidlu, při anglickém týdnu. Tento ocet není tak agresivní a je naprosto dokonalý na rybu.
Budeme potřebovat (cca.4 porce):
- Treska 500g(můžete použít jinou rybu, ale musí být bílá, losos se moc nehodí :D) nejlépe čerstvá
- Mouku 300g
- Voda 300ml
- Vejce 1ks
- Sůl
- Pepř
- Petržel
- Citrón
- Anglický ocet
- Olej(použijte jaký chcete)
- Hranolky - recept zde - http://klinovyrecepty.blogspot.cz/2013/08/nedelni-obed.html
- Majonéza - recept zde - http://klinovyrecepty.blogspot.cz/2013/08/kdyz-majoneza-tak-jedine-domaci.html
ocet z Lidlu
Postup:
Naporcujeme si tresku. Musíme jí dokonale vyčistit od kostí a kůže. Poté si ji naporcujte na požadovanou velikost. Z mouky, vody, vejce a soli (můžete použít i pivo) si umíchejte těstíčko, je to taková "šlichta" a docela blbě se to obaluje, ale za chvilku se vám to začne dařit :). Teď obalenou rybku hodíme na pánev a na trošce oleje osmažíme do zlatova. Těstíčko krásně ztvrdne a bude křupavé a ryba vevnitř zkřehne.
Servírování:
Nandejte hranolky a rybu. Hranolky polijte majolkou a rybu pokápněte anglickým octem. Na vrch dejte plátek citrónu a posypejte sušenou petrželkou, jestli chcete použijte i čerstvou na dozdobení.
Recept, jak jsem už psal, mám odzkoušený na Angličanovi a prošlo to dobře, snad vám bude chutnat také :)
Máte zkušenost s děláním fish and chips?
Mějte se a vařte ;)