úterý 20. srpna 2013

Anglický oběd? - Fish&Chips

Zdravím,
  dneska vám představím tento úžasný anglický recept. Vařil jsem to pro svého anglického kamaráda a moc mu to chutnalo, tak snad vám bude taky. Musíte si koupit kvalitní bílou rybu, nejlépe tresku. Doporučuji si taky sehnat anglický ocet. Mají ho třeba v Lidlu, při anglickém týdnu. Tento ocet není tak agresivní a je naprosto dokonalý na rybu.




Budeme potřebovat (cca.4 porce):

ocet z Lidlu
Postup:
       Naporcujeme si tresku. Musíme jí dokonale vyčistit od kostí a kůže. Poté si ji naporcujte na požadovanou velikost. Z mouky, vody, vejce a soli (můžete použít i pivo) si umíchejte těstíčko, je to taková "šlichta" a docela blbě se to obaluje, ale za chvilku se vám to začne dařit :). Teď obalenou rybku hodíme na pánev a na trošce oleje osmažíme do zlatova. Těstíčko krásně ztvrdne a bude křupavé a ryba vevnitř zkřehne.


Servírování:
        Nandejte hranolky a rybu. Hranolky polijte majolkou a rybu pokápněte anglickým octem. Na vrch dejte plátek citrónu a posypejte sušenou petrželkou, jestli chcete použijte i čerstvou na dozdobení.



Recept, jak jsem už psal, mám odzkoušený na Angličanovi a prošlo to dobře, snad vám bude chutnat také :)
Máte zkušenost s děláním fish and chips?
Mějte se a vařte ;)

4 komentáře:

  1. Super recept. Také bych ráda někdy ochutnala domácí fish and chips :)

    OdpovědětVymazat
  2. fish and chips po domacky som este nejedla, ale prvy krat som si to dala v restauracii v skotsku:) ryby mam velmi rada, no vysmazanemu sa radsej vyhybam, ale obcas je to fajn:)

    OdpovědětVymazat
  3. fiha ja moc ryby sice nemusim ale vyzera to super :)

    Inak stale prebieha SUPER WELEDA giveaway! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/weleda-peeling-super-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle jídlo jsem ještě nejedla a ani mě nikdy moc nelákalo, ale tak třeba jednou ochutnám :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)